Nieuwsberichten

Foto-overzicht opening station

Op 17 mei 2019 opende staatssecretaris Stientje van Veldhoven station Lansingerland-Zoetermeer. De dag erna was er een open dag, die zo’n 1.200 bezoekers trok. Tot slot was er nog een presentje voor de reizigers in de vroege ochtend op 20 mei. We maakten er een foto-overzicht van.

Lees verder

Station Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend

Vrijdagmiddag 17 mei 2019 opende staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) station Lansingerland-Zoetermeer op feestelijke wijze. Zij deed dit samen met burgemeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Charlie Aptroot (Zoetermeer).

Lees verder

Documentaire bouw station op RTV West

Op zaterdag 11 mei a.s. (elk uur vanaf 12.00 uur tot 19.00 uur) en zondag 12 mei a.s. (elk uur van 13.30 uur tot 16.30 uur) zendt RTV West een documentaire uit over station Lansingerland-Zoetermeer. Architectuur, de uitdagingen bij de bouw en de nut en noodzaak van het station komen aan bod.

Lees verder

Open dag zaterdag 18 mei 2019

Zaterdag 18 mei 2019 van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om tijdens de open dag het nieuwe station te komen bekijken. Tijdens deze dag is er veel te doen en te zien. Vanaf zondag 19 mei gaan HTM, Arriva en RET het nieuwe station gebruiken. Het hele station is dan in gebruik.

Lees verder

17 mei a.s. officiële opening station

Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar! Op vrijdag 17 mei a.s. opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag. Vanaf zondag 19 mei a.s. gaat RandstadRail-lijn 4 halteren bij halte Lansingerland-Zoetermeer.

Lees verder

Start bouw voetgangersbrug naar Dutch Innovation Park

Op maandag 25 maart 2019 is gestart met de bouw van de voetgangersverbinding tussen station Lansingerland-Zoetermeer en het Dutch Innovation Park. Wethouders Jan Iedema en Marc Rosier gaven hiervoor het startsein.

Lees verder

Liften zuidzijde station in gebruik

De liften aan de zuidzijde van het station zijn in gebruik genomen, waardoor beide treinperrons nu ook bereikbaar zijn voor mindervaliden. Ook is de NS service- en alarmzuil in gebruik genomen.

Lees verder

RandstadRail-spoor nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer succesvol getest

Zondagmiddag 3 maart jl. droeg de gemeente Zoetermeer de railinfrastructuur van RandstadRail (spoor, spoorbeveiliging en bovenleidingen) bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer over aan HTM. Dit gebeurde na succesvolle testritten afgelopen weekend.

Lees verder

Testritten met RandstadRail op 1 en 2 maart 2019

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 maart wordt de spoorbeveiliging van RandstadRail bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer getest.
De testritten hebben gevolgen voor de dienstregeling van RandstadRail-lijn 4 tussen Den Haag en Zoetermeer.

Lees verder

Nieuwe station al goed gebruikt

Begin december 2018 stopten de eerste Sprinters bij station Lansingerland-Zoetermeer. Nu, een maand later, stappen er al 500 reizigers in en uit. En iedere week stijgt dit aantal gestaag.

Lees verder

Eerste treinen halteren op het nieuwe station

Vandaag halteerde rond 7.30 uur de eerste trein op station Lansingerland-Zoetermeer. Treinliefhebbers stonden vroeg op om de eerste rit naar het station mee te maken en foto’s en video te schieten. Alhoewel er nog veel aan het station moet gebeuren, een belangrijke mijlpaal in het project. Treinreizigers die zo sneller op hun plek van bestemming […]

Lees verder

Bereikbaarheid nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer

Vanaf zondagochtend 9 december a.s. kunnen treinreizigers (deels) gebruik gaan maken van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. De Sprinter tussen Den Haag en Gouda (’s-Hertogenbosch) gaat dan op werkdagen elk kwartier halteren bij dit nieuwe station. In het weekend stopt de Sprinter een keer in het half uur. Bij en aan het station wordt nog volop gewerkt. Wat is er vanaf 9 december a.s. naast de trein nog meer in gebruik bij het station?

Lees verder

Voorzieningen vanaf 9 december 2018

Vanaf 9 december 2018 gaat de NS-Sprinter halteren bij station Lansingerland-Zoetermeer. Het station is dan nog niet geheel af. Meer weten over wat vanaf dat moment in gebruik wordt genomen?

Lees verder
Bleizo

Station Lansingerland-Zoetermeer in voorjaar 2019 volledig in gebruik

Volgens planning wordt het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer vanaf 9 december 2018 in gebruik genomen voor de NS-Sprinters. Voor RandstadRail wordt dit enkele maanden later, naar verwachting in mei 2019.

Lees verder

Eerste trap nieuwe station ingehesen

Op 31 juli 2018 werd de eerste trap het nieuwe station ingehesen. Dit gebeurde aan de zuidzijde van de A12 nabij het toekomstige NS-perron.  

Lees verder

Dag van de Bouw trekt zo’n 800 bezoekers

Zaterdag 2 juni 2018 – de Dag van de Bouw – kwamen zo’n 800 bezoekers de bouwlocatie van station Lansingerland-Zoetermeer bekijken.

Lees verder

Kom een kijkje nemen op de Dag van de Bouw!

Station Lansingerland-Zoetermeer in aanbouw van dichtbij bekijken? Dat kan op zaterdag 2 juni a.s., de Dag van de Bouw. De bouwlocatie is dan tussen 10.00 en 16.00 uur open voor publiek.

Lees verder

Foto-overzicht plaatsen laatste liggers

Donderdag en vrijdag 11 en 12 januari 2018 werden de laatste 25 grote liggers voor het viaduct voor station Lansingerland-Zoetermeer geplaatst (48 meter lang en 130 ton zwaar per stuk). Dit was aan de noordkant van de A12 tot aan het talud met de huidige RandstadRail-sporen. Bekijk de foto’s.

Lees verder

Laatste liggers viaduct geplaatst

Donderdag en vrijdag 11 en 12 januari 2018 worden de laatste grote liggers voor het viaduct voor station Lansingerland-Zoetermeer geplaatst. Het gaat om het gedeelte van het viaduct aan de noordkant van de A12 tot aan het talud met de huidige RandstadRail-sporen.

Lees verder

Plaatsen liggers viaduct over spoor succesvol verlopen

Afgelopen weekend werden 25 liggers van zo’n 110 ton per stuk succesvol over het spoor tussen Gouda en Den Haag gehesen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer.

Lees verder

Zware klus in weekend van 25 november 2017

Zaterdag 25 november 2017 heel vroeg in de ochtend wordt gestart met het plaatsen van 25 zware liggers over het spoor. De liggers vormen straks – samen met het deel dat al over de A12 is gebouwd – een viaduct waarop een RandstadRail-halte komt.

Lees verder

Afsluitingen voor werkzaamheden nieuwe station

In het weekend van 25 november 2017 worden liggers over het spoor gemonteerd voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. De toerit van de Oostweg in Zoetermeer naar de A12 richting Gouda / Utrecht en het fietspad Spoorpad / Craenenborgpad worden hiervoor afgesloten. Ook rijden er geen treinen tussen Woerden en Den Haag.

Lees verder

Marktconsultatie zonnepark Vervoersknoop Bleizo

Met het toepassen van zonnepanelen willen de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland het duurzame karakter van station Lansingerland-Zoetermeer verder vergroten. De gemeente Zoetermeer zoekt om die reden naar marktpartijen die hoogwaardige, innovatieve oplossingen bieden voor een zonnepark bij de vervoersknoop.

Lees verder

Foto-overzicht werkzaamheden spoor 9 – 10 september

Foto-overzicht van de werkzaamheden in het weekend van 9 en 10 september aan het spoor tussen Gouda en Den Haag. In dit weekend werd door ProRail de fundering van het bovenleidingsportaal verwijderd, gewerkt aan de bovenleiding, de spoorligging aangepast en ballast aangebracht.

Lees verder

Foto’s inhijsen liggers 19 augustus 2017

Werkzaamheden niet bij kunnen wonen, of wilt u nog even terugkijken? Met het foto-overzicht krijgt u een goed beeld van de werkzaamheden in het weekend.

Lees verder

Liggers voor viaduct over A12 succesvol ingehesen

Zaterdag 19 augustus jl. werden onder veel belangstelling 31 liggers van 61 meter met een totaal gewicht van 5,5 miljoen kilo succesvol over de A12 gehesen. Met de liggers is een groot deel van de basis van het viaduct voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer gereed.

Lees verder

Kijkje nemen bij het inhijsen van liggers over de A12

Op zaterdag 19 augustus 2017 kunt vanaf het uitzichtpunt van Bleizo bij de kruising Zoetermeerselaan/Prismalaan West in Bleiswijk het inhijsen van de liggers over de A12 van dichtbij bekijken. Het uitzichtpunt is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees verder

Nachttransporten 61 meter lange liggers

Voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer worden de komende weken 31 liggers van 61 meter naar Lansingerland vervoerd. Ze vormen de basis van een nieuw viaduct over de A12. Verkeer op de N209 en Kruisweg kan tussen 18 juli en 18 augustus 2017 ’s nachts enige hinder hebben van de transporten.

Lees verder

Veel enthousiasme tijdens de Dag van de Bouw

Ruim 200 bezoekers bezochten de bouwlocatie van station Lansingerland-Zoetermeer tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei jl.

Lees verder

Kom een kijkje nemen tijdens De dag van de bouw!

Tijdens de Dag van de bouw heeft u dé kans om een kijkje te nemen op de bouwlocatie van het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer. U bent van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom!

Lees verder

Beeldimpressie werkzaamheden aan perrons en bovenleidingen

In het weekend van 22 april tot 24 april 2017 is hard gewerkt aan de zuidzijde van de A12 bij het spoor. Het betrof werkzaamheden voor de toekomstige perrons van het station en werkzaamheden aan de bovenleidingen. Bekijk de foto’s voor een impressie. De werkzaamheden lopen nog tot 26 april 2017.

Lees verder

Nieuwe fase voor bouw station Lansingerland-Zoetermeer

Woensdagochtend 22 maart stortten regiodirecteur Cuijpers van ProRail en de wethouders Abee (Lansingerland) en Rosier (Zoetermeer) samen het beton voor één van de kolommen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. Daarmee is een nieuwe fase voor de werkzaamheden ingeluid.

Lees verder

Laatste heipaal noordzijde A12

De laatste heipaal aan de noordzijde van de A12 is de grond ingegaan. Van 22 t/m 25 april worden aan de zuidzijde van de A12 bij het spoor alle palen voor de fundering van de perrons geboord. Treinverkeer is dan helaas niet mogelijk.

Lees verder

Lansingerland-Zoetermeer dé naam voor nieuwe station

Lansingerland-Zoetermeer is de naam voor het nieuwe treinstation dat momenteel wordt gebouwd aan de A12 op de grens van Bleiswijk (gemeente Lansingerland) en Zoetermeer. Dit hebben NS en ProRail aan de twee gemeenten bekend gemaakt.

Lees verder

Eerste betonstort viaduct over A12

Vandaag werd het eerste beton gestort voor het viaduct over de A12. Het betrof het beton voor de werkvloer, waarop een keerwand aan het einde van de huidige RandstadRail-lijn 4 wordt gebouwd.

Lees verder

CO2-leiding verlegd en weer in gebruik

Voor de bouw van de vervoersknoop Bleizo is de CO2-leiding onder het spoor en de A12 verlegd naar 20 meter diepte. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de leiding is weer in gebruik.

Lees verder

Werkzaamheden aan CO2-leiding vorderen

Voor de bouw van de vervoersknoop Bleizo verlegt NPM momenteel de CO2-leiding. Dit gebeurt met een boring. De werkzaamheden liggen goed op schema.

Lees verder

Uitzichtpunt vervoersknoop

De komende twee jaar de werkzaamheden aan de vervoersknoop van dichtbij volgen? Op het werkterrein is een uitzichtpunt aangelegd, te bereiken via een looppad.

Lees verder

Beeldimpressie eerste paal viaduct over A12

Maandag 31 oktober jl. werd de eerste paal voor het viaduct over de A12 voor de vervoersknoop geslagen door Marc Rosier (wethouder Zoetermeer) …

Lees verder

Eerste paal viaduct over A12

Op maandag 31 oktober 2016 sloegen Albert Abee, wethouder Lansingerland, Cees de Vries, regiodirecteur ProRail, Arthur Gleijm, directeur Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam …

Lees verder
Ondertekening Contract

Bouw kunstwerk overbrugging A12 door VOBI B.V.

Na een aanbestedingsprocedure heeft Aannemingsmaatschappij VOBI B.V. uit Vinkeveen van de gemeente Zoetermeer de opdracht gekregen voor de bouw van het kunstwerk voor…

Lees verder
Bleizo ondertekening

ProRail en Zoetermeer ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor vervoersknoop Bleizo

Dinsdag 5 juli jl. tekenden regiodirecteur Cees de Vries van ProRail en wethouder Marc Rosier van de gemeente Zoetermeer een unieke samenwerkingsovereenkomst…

Lees verder

Unieke samenwerking ProRail en Zoetermeer voor vervoersknoop Bleizo

Voor de realisatie van de vervoersknoop Bleizo heeft de gemeente Zoetermeer samen met ProRail een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Op basis van deze…

Lees verder

Voorbereidingen bouw station Bleizo snel van start

De colleges van burgemeester en wethouders van Lansingerland en Zoetermeer stellen de raden van beide gemeenten voor akkoord te gaan met de nadere afspraken voor de realisatie…

Lees verder

Vier keer per uur trein bij station Bleizo

Tussen NS, ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden en de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland is overeenstemming bereikt over de opening…

Lees verder