Reizigers

Ruime OV-mogelijkheden

De Sprinter tussen Den Haag en Gouda halteert bij station Lansingerland-Zoetermeer. Evenals RandstadRail-lijn 4 tussen Den Haag De Uithof en Zoetermeer, bovenop het viaduct (vanaf 19 mei 2019). Verder kan bij het station vanaf 19 mei 2019 op de volgende buslijnen worden gestapt: buslijnen 170, 173, 176, 177, 383 en 380/381. Lees meer hierover bij de veel gestelde vragen op onze contactpagina.

Park + Ride

Door de P+R met 700 gratis parkeerplekken wordt overstappen op het OV voor automobilisten aantrekkelijker. Files op de A12 kunnen zo afnemen.

Reistijdwinst

Voor zo’n 70.000 inwoners van Lansingerland en Zoetermeer kan de reistijdwinst met het openbaar vervoer oplopen tot 25 minuten. Met de Sprinter kan richting Utrecht en Den Haag worden gereisd. En bij het station kom je gemakkelijk met RandstadRail, de bus, fiets of auto. De keuzemogelijkheden voor de reizigers worden zo vergroot en overstappen is minder nodig.

Betere bereikbaarheid regio

Het station verbindt de vervoersnetwerken van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Daarmee is een groter deel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De aansluiting naar Midden-Holland verbetert met de ZoRo-lijn (snelbus tussen Zoetermeer en Rotterdam).