Bouw kunstwerk overbrugging A12 door VOBI B.V.

Na een aanbestedingsprocedure heeft Aannemingsmaatschappij VOBI B.V. uit Vinkeveen van de gemeente Zoetermeer de opdracht gekregen voor de bouw van het kunstwerk voor de overbrugging van de A12. De overbrugging gaat alle vervoersfuncties van de vervoersknoop Bleizo verbinden. Vrijdag 8 juli jl. tekenden wethouder Marc Rosier en Raymond de Rijk, directeur bij VOBI B.V., hiervoor de overeenkomst.

De opdracht omvat de bouw van een viaduct over zowel de A12 als de spoorlijn Utrecht – Den Haag, inclusief de afwerking en een halte voor RandstadRail. Daarnaast worden de nieuwe perrons en de trappen en liften voor het NS-station door VOBI B.V. gerealiseerd. Naar verwachting start de aannemer in het najaar van 2016 met de werkzaamheden op de bouwlocatie. De afronding wordt voorzien in de zomer van 2018. Met de overeenkomst is zo’n € 30 miljoen gemoeid.

Groene uitstraling: Laan op Bleizo
Op de overbrugging krijgen fietsers, voetgangers en een halte voor RandstadRail een plek. Onder de brug komt aan de zuidzijde van de A12 een NS-station. Aan beide zijden van het viaduct komen in totaal 700 Park+Ride- plaatsen. De uitstraling van het viaduct krijgt veel aandacht. Door de groene uitstraling met bomen, hagen en gras krijgt het viaduct het karakter van een laan: de Laan op Bleizo.