Start bouw voetgangersbrug naar Dutch Innovation Park

Op maandag 25 maart 2019 is gestart met de bouw van de voetgangersverbinding tussen station Lansingerland-Zoetermeer en het Dutch Innovation Park. Wethouders Jan Iedema en Marc Rosier gaven hiervoor het startsein. Met een voetgangersbrug ter hoogte van de Werner von Siemensstraat krijgen reizigers vanuit het station met een wandelroute snel toegang tot het Dutch Innovation Park.

De NS-sprinters halteren vanaf december al bij het nieuwe station. In de loop van mei wordt de volledige opening van het station verwacht. Kort daarna is de voetgangersbrug gereed. De samenkomst van trein, P+R, RandstadRail en het regionale bus- en fietsnetwerk bij het station zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid van het Dutch Innovation Park.

Dutch Innovation Park
Dutch Innovation Park is dé hotspot in Nederland voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 700 IT-studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business.