Plaatsen liggers viaduct over spoor succesvol verlopen

Afgelopen weekend werden 25 liggers van zo’n 110 ton per stuk succesvol over het spoor tussen Gouda en Den Haag gehesen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. Op het viaduct komt een halte voor RandstadRail en eronder een transferhal voor treinreizigers. Eind augustus 2017 werd de A12 al overbrugd voor het viaduct.

 De liggers lagen klaar op een opslagterrein in de buurt van de bouwlocatie. Met twee enorme bouwkranen zijn ze vanaf vrijdagnacht in snel tempo ingehesen. Zaterdagmiddag waren alle 25 liggers geplaatst. De rest van het weekend is benut om het viaduct een veilige werkplek te maken en betonnen platen tussen de liggers neer te leggen. Het spoor onder het viaduct was  maandagochtend weer beschikbaar voor het treinverkeer.

Doortrekken viaduct naar RandstadRail-sporen
Het laatste deel van het viaduct – van de noordzijde van de A12 richting het talud met het al bestaande RandstadRail-spoor – wordt in januari 2018 voltooid. De afwerking van het viaduct kan dan beginnen. In het derde en vierde kwartaal van 2018 worden alle voorzieningen gebruiksklaar gemaakt en worden de trein- en RandstadRailsporen bij het station getest.