Ontwerp

Het station kent een duurzaam en groen ontwerp, waar het prettig is om te verblijven. De duurzaamheid in het ontwerp komt onder meer tot uiting in de gekozen materialen, zoals hout en beton. Ook de LED-verlichting draagt hieraan bij, evenals het vele daglicht bij de haltes. Kunstlicht kan hierdoor beperkt blijven.

Bovenop het viaduct is een laan met bomen gecreëerd. Ook de andere plekken van de vervoersknoop kennen veel beplanting. Het vele groen maakt dat er een plezierige omgeving ontstaat, fijnstof wordt verminderd en het regenwater goed kan worden opgevangen.

Toegankelijkheid
Om het NS-station en de RandstadRail-halte voor iedereen goed toegankelijk te maken, zijn er voorzieningen voor mindervaliden, scootmobiels en kinderwagens. Het gaat dan bijvoorbeeld om blindengeleidelijnen, meerdere liften, een hellingbaan en alarm- en servicezuilen met gesproken informatie voor blinden en slechtzienden.

Het ontwerp van het station is gemaakt door Arcadis / Team V Architectuur.