Veel gestelde vragen

Voorzieningen openbaar vervoer

RandstadRail krijgt vanaf het voorjaar van 2019 een eindhalte bij station Lansingerland-Zoetermeer, maar bij de bouw van het station is al rekening gehouden met het eventueel doortrekken van de lightrailverbinding naar Rotterdam.

Zoetermeer heeft straks drie stations. Bij alle drie de stations wordt door de Sprinter gestopt.

Voor de meest actuele reisinformatie gaat u naar www.9292.nl of plan u uw reis op NS.nl. Of u belt met 0900-9292 (90ct pm).

 

NS treinen

Sprinters op de route Den Haag Centraal – Zoetermeer – Gouda – Utrecht

 • Op werkdagen tot 20:30 uur richting Gouda en tot 21:00 uur richting Den Haag, vier keer per uur
 • Na 20:30 uur (of 21:00 uur) en in het weekend twee keer per uur

 

RandstadRail (HTM)
Tram 4 (Station Lansingerland-Zoetermeer – Zoetermeer Centrum-West – Den Haag)

 • Op werkdagen in de spits twaalf keer per uur
 • Maandag t/m zaterdag overdag zes keer per uur
 • ‘s Avonds en op zondag vier keer per uur

 

Bussen met halte aan zuidzijde station
Lijn 170, RET (Zoetermeer Centrum-West – Station – Zoetermeer – Station Lansingerland-Zoetermeer – Rodenrijs Metrostation – [Metro naar Rotterdam])

 • Op werkdagen in de spits zes keer per uur
 • Maandag t/m zaterdag overdag drie keer per uur

Zaterdag tot circa 12:00 uur ’s avonds en op zondag twee keer per uur

Lijn 173, RET (Station Lansingerland-Zoetermeer – Bleiswijk – Rodenrijs Metrostation – [Metro naar Rotterdam])

 • ’s Avonds en op zondag twee keer per uur
 • Maandag t/m zaterdag overdag stopt lijn 173 aan de noordzijde en rijdt een andere route

 

Bussen met halte aan noordzijde station
Lijn 173, RET (Zoetermeer Centrum West – Station Lansingerland-Zoetermeer – Bleiswijk – Rodenrijs Metrostation – [Metro naar Rotterdam])

 • Op werkdagen in de spits twee keer per uur
 • Op maandag t/m zaterdag overdag een keer per uur

’s Avonds en op zondag stopt lijn 173 aan de zuidzijde en rijdt een andere route

Vanaf 14 juli 2019, tot die tijd de huidige dienstregeling (met buslijnen 177, 380/381, 383):

Lijn 176, Arriva (Station Lansingerland-Zoetermeer – Moerkapelle – Zevenhuizen – Metro Nesselande – Nieuwerkerk – Capelle Metro De Terp)

 • Op werkdagen overdag twee keer per uur
 • ‘s Avonds en in het weekend één keer per uur en niet verder dan Nesselande

 

Lijn 177, Arriva (Station Lansingerland-Zoetermeer – Moerkapelle – Zevenhuizen – Waddinxveen – Gouda)

 • Op werkdagen overdag twee keer per uur
 • ‘s Avonds en in het weekend één keer per uur

 

Lijn 380/381, Arriva (Den Haag Centraal – Station Zoetermeer (A12) – Station Lansingerland-Zoetermeer –Hazerswoude – Alphen a/d Rijn)

 • Op werkdagen in de spits twee keer per uur

Toegankelijkheid mindervaliden

De liften aan de zuidzijde van het station zijn in gebruik genomen, waardoor beide treinperrons bereikbaar zijn voor mindervaliden. Ook is de NS service- en alarmzuil in gebruik genomen.

De liften aan de noordzijde van het station zijn nog niet klaar. Bij de opening van het station in de loop van mei zijn die in ieder geval gereed.

Op de perrons zijn blindengeleidelijnen.

Parkeren

Bij de Park+Ride aan de zuidzijde van het station (kant Laan van Mathenesse in Bleiswijk, bij hoofdentree station) zijn 500 gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Zie Routebeschrijving entree station (zuidzijde A12)

Aan de noordzijde van het station (nabij Zoetermeerselaan in Bleiswijk) zijn 200 gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Dit parkeerterrein is te bereiken vanaf de Lumenlaan in Bleiswijk.

 

Bereikbaarheid met fiets

Het fietspad vanaf de Prismalaan West in Bleiswijk stopt op het viaduct (vanaf de opening van het station). Aan de zuidzijde van het station kan dan met de lift naar beneden worden gegaan (en andersom).

Bij de bouw van het station is er rekening mee gehouden dat het fietspad ook aan de andere kant wordt doorgetrokken. Hiervoor was nu geen ruimte in de begroting. Wellicht komt die er op termijn wel.

Via het Lansingpad (ook vanaf Craenenborgpad) in Bleiswijk is de hoofdentree van het station (bij treinperrons) aan de zuidzijde van de A12 bereikbaar. Daar zijn  (onbewaakte) fietsstallingen te vinden. Vanaf het voorjaar 2019 zijn er fietskluizen.

Ook zijn er vanaf de opening van het station (onbewaakte) permanente fietsstallingen aan de noordzijde van het station (nabij de Zoetermeerselaan in Bleiswijk) en op het viaduct beschikbaar.

 

Overige voorzieningen station

Nee, station Lansingerland-Zoetermeer is een basisstation, waar deze voorzieningen niet beschikbaar zijn. Het dichtstbijzijnde station met voorzieningen is Zoetermeer.

Bereikbaarheid Dutch Innovation Park

Er is een (tijdelijke) looproute vanaf de noordzijde van het station (kant Bleiswijkseweg in Zoetermeer) naar het Dutch Innovation Park. De looproute komt uit bij de Werner von Siemensstraat.

In de loop van mei 2019 is de nieuwe wandelroute vanaf het station langs en over de Plastocht klaar. Op het Dutch Innovation Park wordt een nieuw voetpad aangelegd langs de Werner von Siemensstraat dat hierop aansluit.

Load More