Testritten met RandstadRail op 1 en 2 maart 2019

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 maart wordt de spoorbeveiliging van RandstadRail bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer getest. Voor het nieuwe spoor bij het station is dit al eerder gebeurd. Nu wordt een ‘íntegrale’ test uitgevoerd. Dit betekent dat de spoorbeveiliging tussen RandstadRail-halte Zoetermeer Centrum-West en Javalaan wordt verbonden met die van het (nieuwe) spoorgedeelte tussen halte Javalaan en halte Lansingerland-Zoetermeer. Daarmee wordt bekeken of de spoorbeveiliging voor het gehele traject goed werkt.

Wijzigingen in dienstregeling HTM
De testritten hebben gevolgen voor de dienstregeling van RandstadRail-lijn 4 tussen Den Haag en Zoetermeer. Deze lijn rijdt van 1 maart t/m 3 maart tot halte Zoetermeer Centrum-West in plaats van Javalaan. Meer hierover en over het vervangend vervoer leest u op de website van HTM.

Vervolg
Zijn de testritten succesvol, dan wordt de railinfrastructuur van RandstadRail bij het nieuwe station (spoor, spoorbeveiliging en bovenleidingen) in dit weekend overdragen aan HTM voor het zogenoemde proefbedrijf. Hierbij wordt de dienstregeling nagebootst zonder dat er passagiers meereizen. Dit proefbedrijf start vanaf 18 maart a.s. Op die manier kunnen eventuele knelpunten tijdig worden ontdekt en opgelost.

Als alle testen en het proefbedrijf goed verlopen, gaat de RandstadRail-halte Lansingerland-Zoetermeer in het voorjaar open voor reizigers. In de komende periode wordt de exacte ​datum van ingebruikname bepaald.