Zware klus in weekend van 25 november 2017

Zaterdag 25 november 2017 heel vroeg in de ochtend wordt gestart met het plaatsen van 25 zware liggers over het spoor. De liggers vormen straks – samen met het deel dat al over de A12 is gebouwd – een viaduct waarop een RandstadRail-halte komt.

Het inhijsen van de liggers is een omvangrijke operatie. Ze hebben een gewicht van zo’n 110 ton per stuk, een lengte van 48 meter en een doorsnee van circa 1,95 x 1,15 meter. De liggers zijn al naar het opslagterrein in de buurt van de bouwlocatie gebracht. Ze worden dit weekend vanaf de oostzijde naar de westzijde ingehesen met twee bouwkranen. Hiervoor worden de liggers met een vrachtwagen met dolly van het opslagterrein naar de bouwkranen bij het spoor vervoerd.

Naar verwachting zijn alle liggers zondagochtendvroeg gelegd. Daarna wordt nog gewerkt aan het aanbrengen van randelementen (ter beveiliging voor het werken op het dek) en betonnen platen tussen de liggers.

Van plan een kijkje te nemen bij de werkzaamheden? Dit kan alleen nabij de Cobaltstraat in Zoetermeer. Houd rekening met alle afsluitingen (ook het fietspad Spoorpad nabij de Colbaltstraat is afgesloten) en blijf achter de bouwhekken in verband met uw veiligheid!

Lees meer over de afsluitingen in dat weekend.